Skip to main content
European freelance Storyboard artist taking a break from production on Malta.

Norsk Storyboard artist på oppdrag i Europa

Drømmejobb på Malta for Amblin Entertainment – et gigantisk filmsett

Noen ganger i livet er man heldig:) I fire uker, fra august til september i år, fulgte jeg en filmproduksjon på Malta. Som én av flere Storyboard-artister hadde jeg et engasjement på spenningsfilmen The Last Voyage of the Demeter. Mesteparten var allerede på plass, men de trengte en back-up-artist på stand-by. Og Malta er ikke et sted man kjeder seg om det skulle bli dødtid.

Strenge covid-tiltak

Jeg ble tildelt et flere siders dokument med retningslinjer ved ankomst på hotellet. Fulgte man ikke fulgte disse, stod det skrevet, kunne man bli sendt hjem på dagen. Da kom jeg på det virale videoklippet med Tom Cruise og gjettet raskt hvor landet lå. Selv om produksjonen pågikk under strenge covid-tiltak, så kunne man gjøre mye spennende om man fulgte retningslinjene.

Sightseeing og SoMe

Jeg leide en bil og dro på sightseeing, lagde innhold til SoMe, gjorde research og jobbet litt online med kunder hjemme i Norge. Lunsjpausene ble nytt under en parasoll – med utsikt over blågrønt sjøvann.

Master Class

Den største opplevelsen var den natten en av hovedscenene ble filmet. Jeg fikk observere øvelser og gjennomføringer av opptakene på det gigantiske filmsettet. Det var rett og slett en Master Class i filmproduksjon. Et minne for livet!

Selskapet bak filmproduksjonen

Selskapet bak denne produksjonen er Amblin Entertainment, grunnlagt av regissør og produsent Steven Spielberg. Filmen er regissert av norske André Øvredal (Trolljegeren, The Autopsy of Jane Doe og Scary Stories to Tell in the Dark). Historien i denne filmen er basert på et av kapitlene i Bram Stokers klassiske novelle Dracula

The Hollywood Style

Det var spennende og lærerikt for en liten nordmann å få se hvordan maskineriet til Hollywood gjør ting. Ifølge Malta Film Commission anses denne produksjonen å være en milepæl for Malta Film Studios, siden det inkluderer det største skipet som noen gang er konstruert og brukt i dette studioet. Skipet, 60 meter langt, ble bygget av lokale maltesiske håndverkere på under 4 måneder. Det blir spennende å se resultatet av alt jeg fikk oppleve når filmen er klar for premiere i januar 2023. 

Malta Film Commission

Malta Film Commission ble opprettet i 2000 for å støtte det lokale filmskapermiljøet og samtidig styrke filmservicesektoren. Siden 2013 har filmproduksjon ført til en enestående vekst i den lokale industrien, med over 50 produksjoner filmet på Malta. Dette har resultert i utenlandske direkte investeringer for mer enn 200 millioner euro i landets økonomi.

Kjente filmproduksjoner på Malta

Kjente produksjoner som Gladiator (2000), München (2005), Kon-Tiki (2012), Assassin’s Creed (2016), Murder on the Orient Express (2017), Game of Thrones og Apples nye storsatsing Foundation er filmet på Malta og er basert på science fiction-legenden Isaac Asimov sine bøker av samme navn. Sistnevnte produksjon har rykte på seg for å være Europas største tv-produksjon noensinne. Alle har de kommet til de maltesiske øyene for ulike naturskjønne locations. Forståelig nok.

 • LATEST BLOGS / NYESTE ARTIKLER

  Latest blogs on topics related to my core knowledge and that might interest you or me.

  Siste artikler om emner som kan interessere deg eller meg.

 • Won pitch in Hollywood with Norwegian storyboard

  – 11 min lesetid – Norsk tekst
  Norwegian storyboard artist helped Norwegian director to pitch on horror film for American film production. The project was a remake of Childs Play with the legend Chucky for MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) in Hollywood! >>
  #ENGLISH, #FILMPRODUCTION, #STORYBOARD
 • Two Shot of Storyboard artist Raymond K. Johansen and Chucky on the Norwegian premiere of the remake of Childs Play from MGM.

  Vant pitch i Hollywood med norsk storyboard!

  – 11 min lesetid – Norsk tekst
  Norsk storyboard-artist hjelper Norsk regissør å pitche på skrekkfilm for Amerikansk filmproduksjon. Det gjaldt nyinspillingen av Childs Play med legenden Chucky for MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) i Hollywood! >>
  #FILMPRODUKSJON, #KONSEPTUTVIKLING, #NORSK, #STORYBOARD
 • Concept boards for Alan Walker and ROG commercial

  – 4 min read – English text
  Concept boards for Alan Walker and ROG (Republic of Gamers) commercials by storyboard artist Raymond Johansen.
  #ENGLISH, #FILMCONTENT, #STORYBOARD
 • Storyboard artist in salt pond on Malta

  NORSK STORYBOARD ARTIST I EUROPA

  – 7 min lesetid – Norsk tekst
  Norsk storyboard artist på jobb på oppdrag i europa og Malta for Amerikanske Amblin entertainment.
  #FILMPRODUKSJON, #NORSK, #STORYBOARD
 • for Alan Walker and ROG (Republic of Gamers)

  Skisset storyboard for reklamefilm til Alan Walker

  – 4 min lesetid – Norsk tekst
  storyboardskisser for reklamefilm for Alan Walker og ROG (Republic of Gamers) av storyboard-tegneren Raymond Johansen.
  #FILMPRODUKSJON, #NORSK, #STORYBOARD