Skip to main content

KURS :: STORYBOARD BOOTCAMP – REGI PÅ PAPIR

For deg som ønsker å kunne skape gode filmatiske ideer og kunne planlegge regi for en klar og engasjerende historie – som treffer publikum!

For å lage innhold for markedsføring eller underholdning trenger man å skape historier publikummet reager på og ikke overser.

Lurer du på hvordan man skal gå frem for å skape gode filmideer og historier fra løse lufta, hvordan man skal utvikle ideene og gi instruks til andre involverte slik at de blir laget slik du har forestilt deg? Da er dette kurset som skapt for deg!

Lær filmatisk idéutvikling og regi på papir. Etter kurset mitt har du innsikt i hva som skal til for å lage gode historier for film og video – og hvordan du kan skape relevante ideer ut fra ‘løse lufta’!

Hva er kurset er

Dette 2 dagers kurset er en form for bootcamp og vil gjøre deg i stand til å skape gode ideer for film og video, samt utvikle regi – med klar og tydelig kommunikasjon som gjør det mulig for deg å formidle dette med oppdragsgiver eller filmteam.

Hvem kurset passer for

Kurset er for deg som skaper eller ønsker å skape små eller store historier på film og video gjennom tradisjonelle medier, sosiale medier, eller visuell markedskommunikasjon. Kurset passer også deg som ønsker å skape tegneserier, å utvikle spill, eller andre former for formidling av historier.

Etter kurset skal deltaker kunne:

Etter kurset vet du hva som skal til for å lage gode historier for film og video, og hvordan komme opp med brukbare ideer til dem, samt hvordan disse kan dramatiseres og gi regi til andre.

Forkunnskaper

Du behøver ingen forkunnskaper.
Alt du trenger er et ønske om å visualisere en historie!

Kursholder

Kursholder heter Raymond Johansen og er en storyboard-tegner og Art Director med erfaring innen de fleste former for film og video-produksjon – både for underholdning og for bruk i markedsføring, som f.eks content og reklame. Kurset er basert på hans kunnskap og erfaring innen det å utvikle idéer og storyboards for storytelling.

Alle som liker å fortelle historier i en eller annen form er velkommen. Jeg håper vi sees om ikke alt for lenge.

Her har du en oversikt over hva du vil lære:

Dag 1:

> Introduksjon til storytelling og story development

> Story-sprint – Å skape en historie fra ingenting

> The Pixar Way – Strukturen til en tre-akters historie – med en kort praktisk øvelse

> Karakterutvikling – Å utvikle karakterenes ønsker, behov og forandring – med en kort praktisk øvelse

> Plot, tematikk og risiko – Å skape en meningsfull historie med høy risk og tydelige temaer

Dag 2:

> Juxtaposition – om å utvikle og regissere en historie med penn og papir

> Shots og kamerabevegelser i storyboarding

> Instrukser og formidling av en filmvisjon gjennom et storyboard – med en kort praktisk øvelse

> Storytelling – Utvikling av et historiekonsept basert på 3 akters struktur gjennom en kort praktisk øvelse

> Praktisk økt i storytelling – Skissering av en kort filmatisk sekvens hvor fokuset er klar og tydelig historiefortelling gjennom thumbnails, layout og skisser.

Målsetninger for kursholder

Kursdeltakerene skal få innsikt i hvordan de kan skape og utvikle idéer og konsepter for film og video – uavhengig av mediet.
De blir i stand til å utvikle regi på ‘papir’ og dele denne visjonen gjennom storyboard ovenfor oppdragsgiver og team.

Dette får du fysisk med deg hjem:

– Kompendie med eksempler på det vi har gått gjennom i kurset
– Tilgang til kursvideoer på lukket nettside i 1 mnd
– Eksempel på storyboard fra film og reklame

Kursholder / foredragsholder
Raymond Johansen

By Raymond Johansen
@story_raymond

Kurset vil bli ledet av Raymond K. Johansen, en av norges mest erfarne storyboard-tegnere med bakgrunn som Art Director og regi, med omfattende erfaring innenfor reklame, film- og TV-bransjen. Raymond er også gjesteforeleser innen film og storyboard på Westerdals – Høyskolen Kristiania og har holdt kurs og workshops på blant annet Steinerskolen i Oslo, Sortland filmfestival og Raptus tegneseriefestival.

Kurssted

Kurset holdes på biblioteket i Lillestrøm. Rett ved togstasjonen kun 10 minutter fra Oslo. Adresse: Biblioteket i Lillestrøm, Jonas Lies gate 5, co/ Culture Hub, 3. etg, Inngang på mottatt side av hovedinngang til Biblioteket.

juni 2023

ONS

8

Dag 1: Torsdag 1. Juni 2023 (Kl. 08.00 – 16.00) Dag 2: Torsdag 8. Juni 2023 (Kl. 08.00 – 16.00)
Storyboard bootcamp – Regi på papir
kr 7200,-