Vant pitch med Norsk storyboard for filmselskap i Hollywood
Uventet forespørsel!
Regissøren Lars Klevberg kontaktet meg med en uventet forespørsel: Om jeg ville hjelpe å pitche på regijobb – en nyinnspilling av den klassiske skrekkfilmen Child’s Play? Oppdragsgiver var selveste Metro-Goldwyn-Mayer. Prosjektet var hysj-hysj og måtte holdes tett inntil brystet.
Nettverk = uante muligheter
Han hadde fått navnet mitt av en felles bekjent, manusforfatter og foreleser på Westerdals (Høyskolen Kristiania), Peter Eisenstein. Lars kunne fortelle at «manuset er knallbra og jeg gleder meg til å levere pitch. Spesielt nå som jeg også kan sende inn storyboard». Wow! Perfekt for en storyboard-artist som meg.
1. Rask idéskisse 2. Referansefoto av meg selv (Med fare for å se ut som en idiot:). 3. Ferdig rentegnet storyboard-skisse.
Dramatisering i bilder
Vi hadde omtrent en uke på å utvikle storyboard for en viktig scene i filmens manus. En vesentlig forskjell fra den forrige versjonen var at Chucky, dukken, skulle være mer AI enn forhekset. Historien starter med å gi Chucky en mer sympatisk vinkling. Karakteren hans snus etter hvert til noe ondere. Chucky og Andy, gutten som får dukken i gave, er først venner. Men etter hvert som Chucky begår fler og fler ugjerninger, vokser de fra hverandre. Andy innser at Chucky kanskje er farlig – til og med ond!
Svart humor
En viktig faktor for Lars var at dette ikke skulle være ren skrekkfilm. «Manuset har mye svart humor, jeg humret og lo godt av mange episoder da jeg leste manuset», fortalte Lars. «Viktig å skape atmosfære med kule bilder og overganger som drar oss inn i handlingen.»
Det første møtet
Vi møttes på Stockfleths i prinsens gate i Oslo. Det ble et par knallgode kaffekopper en grytidlig morgen i april 2018.
Vi ble enige om noen #emosjonelle huskeregler for storyboard:
• Cinematic storytelling
• Cool interesting shots
• Tell the story with pictures
• Make audience FEEL something
• Do I understand the story by looking at it?
• Would u love to see that shot in cinemas
Lars skulle bestemme seg neste dag for hvilken scene han ville levere med storyboard: «Jeg lager en beskrivelse og sender deg noen enkle skriblerier så fort jeg kan.»
Karakteren Chucky
Chucky kunne se nokså lik ut som i de gamle filmene. Ingen store forandringer, bortsett fra at han nå kunne kontrollere elektriske duppeditter. Og at han har lysende øyne i noen situasjoner. Det skulle vi spille på. Lars skulle legge ved referansebilder på hvordan Chucky burde se ut. Nøyaktig design av den nye karakteren ville jo komme mye senere hvis Lars skulle bli valgt ut.
Prosessen for storyboard er som oftest; 1. Små røffe skisser for å bli samkjørte på komposisjon. 2. Renskisse dem etter møtet og legge på noen enkle skygger for stemning og lyssetting. 3. Noen ganger må detaljer eller store deler av et bilde korrigeres om man enten har misforstått noe eller deler av historien må forandres.
I tillegg lurte Lars på om jeg kunne lage skisse på en poster: «Siden denne filmen skal være mer i Gremlins’ verden, ønsker jeg å legge ved en pastisj på den klassiske Gremlins-plakaten. Men i stedet for Mogwai, skal Chucky være oppi boksen. Gjør det veldig enkelt, i samme stil som på storyboardene.»
Men, det var en oppgave for gøy til å la være. Jeg jobbet en hel natt med å lage den slik jeg ønsket.
Vi diskuterte stil og fremdriftsplan for en uke fremover. Begge reiste hjem med hjemmelekser. Neste kveld fikk jeg utvalgt scene fra Lars med hans modifikasjoner. Manusforfatter hadde godkjent – vi var i gang.
Praktisk gjennomføring
Vi jobbet over nettet og telefon. Fra kontor til kontor. Først gikk vi over utkastet av scenen. Lars sendte meg røffe skisser på ideer til shots – hans egne Lars-doodles. Disse gikk vi så gjennom sammen. Deretter lagde jeg utkast til ham. Så kom han tilbake med forbedringer og nye ideer til bildene for å pushe ideene enda lenger. Underveis kom det til nye bilder. Storyboard for en scene slik vi gjorde det er både regi og videreutvikling av historien – på ‘papir’.
Dødsscenen til den usympatiske Shane…
Prosessen mot deadline
Vi jobbet frem og tilbake med scenen oss imellom. Lars kom med nye forbedringer underveis og pushet oss til å dra ting så langt som vi kunne. Han ba meg tenke humor og skrekk og var åpen for mine ideer. Det var en spennende prosess. Scenens grunnkonsept ble mer og mer foredlet og vi nærmet oss deadline. I sluttfasen jobbet vi med dødsscenen til den usympatiske faren Shane. Ifølge manus skulle hodet hans havne i snøfreseren. Lars refererte til 80-tallets slasher-filmer som kunne være morsomme selv når noen døde. Han gjentok stadig: «Ikke glem blandingen av humor og horror!»
Vi behøvde ikke se detaljer for å skjønne at noe forferdelig skjedde. Men kunne vi lage rare grimaser, eller at det sprutet blod på snømannen? Jeg foreslo at skalpen til Shane kunne kuttes av med snøfreseren når han fløy gjennom luften, for så å lande på hodet til snømannen. Lars lo og sa at det var en idé han likte. Vi skulle gå for den.
Final shot
Final shot skulle være Chucky med en kniv i lufta, klar til hugg, med månen i bakgrunnen. Lars ville ikke at Chucky skulle hugge i dette ikoniske bildet som vi akkurat hadde komponert. Neste bilde skulle nært på hånd med kniv – med en pil for å markere bevegelse. Vi var nå så å si ferdig.
Aller siste innspurt
Det gjensto bare noe finpussing fra min side. Lars hadde litt igjen på regikommentarene til pitchen, og på å justere lookbook*. Så sendte han inn hele pitchen med Gremlins-pastisjen som omslag. Jeg var så spent at jeg nesten ikke sov den natten.
Rask respons
Allerede dagen etter hørte Lars fra oppdragsgiveren. Veldig gode tilbakemeldinger på både lookbook og storyboards! Og noen timer senere bekreftet filmselskapet at han hadde fått oppdraget.
Godkjent som leverandør?
Selv om Lars Klevberg var min oppdragsgiver på pitchen, måtte jeg bli godkjent og underskrive kontrakt for å kunne jobbe videre med prosjektet. Det Lars gjorde da varmet mitt hjerte, han solgte meg inn! Jeg ble engasjert og jobbet videre på storyboard og et par konseptskisser. Scenen vi hadde levert ble gjort om fra vinter til sommer. Snømannen ble til en liten hagegnom. Men det er en annen historie.
Fun Fact
Jeg må legge til at min store barndomshelt Luke Skywalker, eller Mark Hamill, tok på seg oppgaven med å være stemmen til Chucky. Det er utrolig gøy å ha jobbet på samme film som den største Jediridderen av dem alle:)
*En lookbook er en samling av referanser og skjermbilder fra film og tv, fotografier eller andre type bilder som samlet kan hjelpe til med å illustrere en filmskapers visjon for en film. Den fungerer som en referanse for retningen til hvordan en film vil se ut og føles.
-
LATEST BLOGS / NYESTE ARTIKLER
Latest blogs on topics related to my core knowledge and that might interest you or me.Siste artikler om emner som kan interessere deg eller meg.
-
Won pitch in Hollywood with Norwegian storyboard
3 years ago – 11 min lesetid – Norsk tekstNorwegian storyboard artist helped Norwegian director to pitch on horror film for American film production. The project was a remake of Childs Play with the legend Chucky for MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) in Hollywood! >>#ENGLISH, #FILMPRODUCTION, #STORYBOARD -
Vant pitch i Hollywood med norsk storyboard!
3 years ago – 11 min lesetid – Norsk tekstNorsk storyboard-artist hjelper Norsk regissør å pitche på skrekkfilm for Amerikansk filmproduksjon. Det gjaldt nyinspillingen av Childs Play med legenden Chucky for MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) i Hollywood! >>#FILMPRODUKSJON, #KONSEPTUTVIKLING, #NORSK, #STORYBOARD -
Concept boards for Alan Walker and ROG commercial
3 years ago – 4 min read – English textConcept boards for Alan Walker and ROG (Republic of Gamers) commercials by storyboard artist Raymond Johansen.#ENGLISH, #FILMCONTENT, #STORYBOARD -
NORSK STORYBOARD ARTIST I EUROPA
3 years ago – 7 min lesetid – Norsk tekstNorsk storyboard artist på jobb på oppdrag i europa og Malta for Amerikanske Amblin entertainment.#FILMPRODUKSJON, #NORSK, #STORYBOARD -
Skisset storyboard for reklamefilm til Alan Walker
3 years ago – 4 min lesetid – Norsk tekststoryboardskisser for reklamefilm for Alan Walker og ROG (Republic of Gamers) av storyboard-tegneren Raymond Johansen.#FILMPRODUKSJON, #NORSK, #STORYBOARD